Fiets- en wandeldag Seniorennet 2009

naar home-pagina website

Naar deelnemerslijst

Een groepshappening voor fietsers en wandelaars, in het bijzonder voor de leden van de mailgroep "Fietsen & wandelen", maar waarop ook vrienden en kennissen zeker welkom zijn.

Wanneer: Zondag 17 mei 2009

Lokatie: Het natuurreservaat "Het Broek" in Blaasveld. (Willebroek)

Samenkomst op de parking van de taverne 't Fonteyntje, Schotelveldstraat 23 in Heffen (Mechelen), direkt aan de rand van het natuurreservaat. (wegaanduiding vanaf de N16 tussen Blaasveld en Heffen). Zie bereikbaarheid en plannetje hierna.

Vertrek: van de fietstocht en wandeling om 14:00 u.

Deelneming:  Graag melden met een berichtje op de mailgroep of via deze knop:

Info fietstocht:  Afstand ong. 32,4 km.  Vlak parcours, langs rustige wegen. Op de Zenne- en Rupeldijk volledig autovrij. Mogelijk politieassistentie op enkele drukkere oversteekplaatsen op het grondgebied van Willebroek.

Foto's genomen op 1/05/2009 op deze fietsroute;   http://fotoalbum.seniorennet.be/karavia/wandel_en_fietsdag_in_mei/galerij

Fietsroute: (met toelating NGI)          

  Begeleiding:    Marc    (Karavia)                              

       

Info wandeling: Afstand ong. 12 km. volledig vlak.  We vertrekken richting Blosodomein om vanaf daar via enkele landelijke veldwegen uit te komen op de Zennedijk, ongeveer ter hoogte van het "Zennegat" (plaats waar de Zenne en Leuvense vaart in de Dijle uitmonden) We volgen de Dijle stroomafwaarts tot waar deze rivier samen met de Nete de Rupel vormt. Hier snijden we een grote bocht af om later terug op de Rupeldijk uit te komen. Wat verder laten we deze achter ons en via een surfvijver, die eerder nog uitgegraven is om de E19 aan te leggen, en een stukje langs de Bloso-roeivijver terug in "Het Broek" te belanden.

Wandelparcours: (met toelating NGI)      

Ligging en bereikbaarheid: 

Met de auto.

Vanuit Antwerpen via de A12. Richting Brussel. Neem de afrit naar Mechelen N16, juist voorbij het Fort van Breendonk. Over de A12 en wat verder over de Willebroekse vaart.    Aan 1ste rond punt (Tisselt) rechtdoor. Aan 2de rondpunt ong. 50 m. naar rechts (richting Mechelen) en direct links. (Kleine Heide) Volg wegwijzer “Fonteyntje”.   Na 120 m. bocht naar rechts en op einde weg (T) naar links (Schotelveldstraat) Volg deze tot op het einde (Parking Fonteyntje)

 Vanuit Antwerpen via de E19. Richting Brussel. Neem de afrit Mechelen Noord, en volg richting Willebroek / Dendermonde. via Battel en Heffen.   Ong. 80 m. voorbij het Esso-tankstation aan je rechterkant sla rechts de Kleine Heide in. (Wegwijzer Fonteyntje) Vervolg verder zoals hierboven beschreven vanaf “Kleine Heide”

 Vanuit St. Niklaas via de N16. of vanuit Dendermonde  richting Willebroek tot juist vóór de brug over de A12. Volg daar de richting Brussel en neem na 500m. de uitrit naar Mechelen via de N16. Verder zoals beschreven vanuit Antwerpen  via de A12.

 Vanuit Brussel via de A12. Richting Antwerpen tot ong. 750 m. voorbij het kruispunt met de Breendonkstraat. (Verkeerslichten aan Brij. DUVEL) en neem de uitrit richting Mechelen en sla rechts af op de N16.  Ga verder zoals beschreven vanuit Antwerpen via de A12.

Vanuit Brussel via de E19. Richting Antwerpen. Neem de afrit Mechelen Noord en volg richting Willebroek / Dendermonde. Vervolg verder zoals vanuit Antwerpen via de E19

Detailplan.

Aandacht: Indien het op 17 mei prachtig wandel- en fietsweer is, trekt dit domein heel wat bezoekers aan en kan het druk zijn op de Parking "Fonteyntje". Alternatieven zijn de grotere parkings "Broekstraat" en "Hazewinkel", respectievelijk aangeduid met P2 en P1 op het detailplan hierboven.  Vanaf deze parkings is het ong. 1,3 km. wandelen tot "Fonteyntje" via de op het plan aangeduide wandelpaden.

Met openbaar vervoer vanuit Antwerpen, Brussel of Gent.

Met de trein tot Mechelen.  Vertrek: Antwerpen centraal: 12:38     Aankomst Mechelen: 12:55

Op het stationsplein in Mechelen  vertrekt er een  autobus (lijn 286 of 287)  naar Boom  via Heindonk en Blaasveld.

 Dienstregeling met de haltes waar je kan afstappen en vandaar ong 1,5 km. wandelen naar het vertrek. (zie plannetje hierboven)

Vertrek Mechelen (perron 17) :                                13u05.

Halte "Hazewinkel" (Heindonk) aan de parking P1:   13u20  (= meest aangewezen)

Halte "Blaasveld Fonteinstraat", aan parking P2:      13u26.

Halte "Blaasveld station":                                          13u28.

Vanaf het station Willebroek:

Wandel ong. 800 m. naar de Kerk in Willebroek en neem daar om 13u24' de bus (lijn 287  richting Mechelen) tot de halte Blaasveld Fonteinstraat. (Parking P2 op bovenstaand plannetje). Aankomst om 13u34'.  Wandel ong 1,5 km. via de aangeduide route naar het vertrek.

Deelnemerslijst:   update: 16/05/2009

Fietsen Wandelen
-  Marc (Karavia.) (begeleider Fietsen)   -  Fons. (begeleiding wandelen)  
-  Zonnetje (Mentor mailgroep)   -  Mieke (Schampavieke.)  
-  Rita & Herbert   -  Marc Van Mechelen   (Marc12)  
-  Rita & Lewie.   -  JosR  
-  Rik & Chris.   -  Mevr. van  Frank Cloostermans.  
-  Daniel   -  ATB de natuurvrienden EDEGEM - MORTSEL
  • Roger –Marierose
  • Eddy – Linda
  • Wim – Alida
  • Lidy
  • José
  • Nicky
  • Ria
  • Hilde
  • Mariette (Edit)
  • Klaar
 
- Albert met 5 ŕ 7 pers.  
-  Chris_1 & Guy42  
-  Josefine (Jige)   2 pers.  
-  Veralu. (2 pers.)  
-  Frank Cloostermans  
- Chris Van Praet   (2 pers.)  
   
    -  Esther, Annemarie, Greet & Lisette.  
    -  Huguette & Willy.  
     
     
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Naar boven.